På kommande bilder ser du vad vi gav Peter i 40-års present

en äventyrsresa vi aldrig kommer att glömma.

  

Vi mötte ansvarige sjökapten Thomas nedanför Tantolunden redan timmen innan vi skulle träffa Peter och Agneta på Skeppsbron nedanför Kungliga Slottet.

   

    

På väg till vårt möte med de helt ovetande utvalda passerade vi Årstaängsviken, Liljeholmsbron, Västerbron och Munchenbryggeriet.

                  

Men först som traditionen

 är på sjön, ett litet glas bubbelvatten.

  

               

När vi skämt ut oss med trumpeter, ballonger och bilder på Peter var det bara för herr och fru Jonsson att sitta ner i denna snabbgående båt för att få sig en helkul tur ute vid Fjäderholmarna, Nacka strand och Lidingö.

             

Här går det undan, ca 40 knop vilket innebär knappt 80 km/h, som du säkert förstår så kunde jag inte fotografera när vi åkte så fort eftersom jag tänkte att jag ville vara med på lunchen lite senare.

Jo minsann, vi hade vår Picnick på Djurgården och där finns inte bara ett rikt fågelliv och en massa motionärer utan även alla stora färjor mellan Finland och Sverige. Jag tror nog att vi mådde bättre än många av deras passagerare.

       

Till lunchen serverades det pastasallad alá Smörgås & Salladsgrottan dvs salami och kycklingsallad, bröd, dressing, lite vin och öl. Allt skulle bli så bra men döm om vår förvåning när vi upptäckte att kycklingen låg kvar i kylen hemma i Fruängen.

Nu blev vi i alla fall mätta och belåtna så efter en kul, "känner du din nära lek" sign. Mimmi så var det dags att mata alla gratisgäster som hade nosat rätt på oss.

Vad som hände när Irene och jag gått hem får ni fråga våra barn, dom är ju trots allt vuxna, tror jag?

Titta lite längre ner på sidan så ser du vad oskyldigt det ser ut.